Varför magasinera?

När man magasinerar sina saker betyder det att man lämnar de i ett förråd någonstans för att man inte har plats att ha de hemma. Vissa använder dessa förråd som något mer permanent, exempelvis om man har flyttat till en mindre bostad och inte längre har plats i sin källare eller vind till alla sina prylar, medan vissa använder det under en kortare period, exempelvis mellan flyttar eller om man ska hyra ut sin lägenhet för att bo utomlands ett tag.

 

Priset varier beroende på yta

Magasinering är ett väldigt lätt och smidigt sätt att förvara saker på, och priset bestäms efter hur stor yta man vill ha. Vanligtvis betalar man per månad, men vet man att man ska ha sina saker där en längre tid kan man betala för den perioden i förväg. Ett företag som erbjuder magasinering i Uppsala är exempelvis Flyttharrys Bud & Transport, som även erbjuder flytthjälp. Bor man i Uppsala och går i flyttankar är detta ett utmärkt alternativ. Är det saker som man inte använder ofta så kan avståndet till förrådet vara lite längre, men om man regelbundet behöver det man magasinerat kan det vara smart att välja ett förråd med kortare avstånd.

 

 

Tjänst för både privatpersoner och företag

Det kan även vara aktuellt för företag att magasinera. Det kanske finns bord, stolar, maskiner och liknande saker som bara används i perioder. Inför den årliga julfesten, eller en stor konferens som bara hålls en gång om året behövs det prylar som resten av året antagligen inte behövs. Då kan det stoppas undan i ett förråd flera månader och sedan plockas fram igen när det är dags. Det är smidigt när man har ett litet kontor och få ställen att förvara saker på. Precis som för privatpersoner kan företag använda magasinering mellan flyttar, ifall ett företag exempelvis ska flytta till nytt kontor.