Fullservicevarv i Stockholm – allt seglare behöver för en lyckad säsong på havet

04 september 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Som seglare i Stockholm finns det inget bättre ställe att underhålla och reparera båten på än ett fullservicevarv. Att ha tillgång till professionella tekniker och en mängd olika tjänster kan göra hela skillnaden för en lyckad säsong på havet. I denna artikel kommer vi att titta närmare på vad ett fullservicevarv i Stockholm kan erbjuda för att stödja seglare på den vackra Stockholms skärgården.

Reparationer och underhåll

Ett fullservicevarv i Stockholm kan erbjuda en mängd olika reparationer och underhållstjänster för din båt. Deras erfarna tekniker är utbildade för att kunna hantera alla typer av båtar och kan ge dig expert råd om vad som behöver göras för att hålla din båt i perfekt form. En del av de tjänster de erbjuder inkluderar:

  • Bottenmålning för att förhindra påväxt av havstulpaner och annan skadlig påväxt som kan göra din båt trögare på vattnet.
  • Ändringar och reparationer av motorer, inklusive diesel, bensin och el-motorer.
  • Reparation av skrov och däck, inklusive gelcoat-reparation och utbyte av ståldelar.
  • Påbyggnadsarbeten för att ge din båt en mer personlig touch eller helt enkelt göra den mer användbar för de behov du har.
  • Installation av olika marintillbehör som solceller och vindgeneratorer.

Fullservicevarv Stockholm

Säkerhet och miljövänlighet

Ett fullservicevarv i Stockholm kommer också att erbjuda en mängd olika tjänster för att göra din båt mer säker och miljövänlig. De flesta varven kommer att erbjuda säkerhetskontroller och hjälpa dig att se till att din båt är i sin absolut bästa form för att garantera säkerhet på vattnet. Några av tjänsterna som kan utföras för att göra din båt mer miljövänlig inkluderar:

  • Installation av solcellspaneler för att minska beroendet av marina generatorer.
  • Installation av vindgeneratorer för att minska behovet av fossilt bränsle.
  • Däckrengöring och borttagning av kemikalier för att undvika föroreningar på vattnet.

Butik och reservdelar

Förutom service och reparationer kan ett fullservicevarv i Stockholm också erbjuda en mängd olika butiker där du kan hitta allt du behöver för att hantera din båt. De flesta varv kommer att ha en marindel med en mängd olika utrustning och tillbehör som du kan köpa för att hålla din båt i toppform. Det finns också många varv som har en lagringsplats för båtar, för båtägare som behöver en plats att förvara sin båt under vinterhalvåret.

Fler nyheter