Luft/luft värmepump ger behaglig inomhustemperatur sommar som vinter

30 juni 2022 Cecilia Olsson

editorial

En behaglig inomhustemperatur är något som kan påverka allt från humör och sömn till generellt välmående. Nu när det varit så otroligt varmt ute så är det guld värt att ha en luftvärmepump som kan ställas om så att den ger behaglig svalka i hemmet. Att ständigt gå runt och svettas och känna sig ofräsch i samma stund man stigit ur duschen är inte speciellt trevligt. För att inte tala om hur svårt det är att sova när lakanen klibbar och luften står helt still i rummet. En bra luft/luft värmepump kan då se till att inomhustemperaturen blir sval och behaglig.

En luft/luft värmepump ger såklart även värme när det är kallt ute

En luftvärmepump kan självklart också ge värme på vintern när kylan håller ett hårt grepp dag som natt och vinden viner i knutarna. Då är det skönt med en luft/luft värmepump som kan värma upp inomhusluften och skapa en behaglig miljö. Den stora fördelen med värmepumpar (förutom att de kan ge just värme och svalka när de är i gång) är att de kan sänka energikostnaderna, vilket är bra för både en själv och för miljön.

Luft/Luft värmepump

Hur fungerar en luftvärmepump?

En luft/luftvärmepump, eller luftvärmepump som de också kallas, omvandlar energin i uteluften till värme. Via en tyst och effektiv fläkt sprids den sedan i huset. Luft/luftvärmepumpar kan som tidigare nämnt även ge en behaglig svalkande kyla under varma sommardagar. 

Installera luft/luft värmepump på Österlen

Österlenkyla AB är ett företag som installerar och reparerar värmepumpar, luftkonditioneringar, kylaggregat, kylrum, kylskåp, frysaggregat, frysrum och frysskåp. De hjälper både företag och privatpersoner samt är auktoriserad återförsäljare och installatör för IVTs heltäckande program av värmepumpar. Österlenkyla AB kan genom att installera en luft/luft värmepump hjälpa den som har direktverkande el att sänka värmekostnaderna med så mycket som 50 procent.

Fler nyheter