Akuttandvård Odenplan, när olyckan varit framme

20 juni 2021 Cecilia Olsson

Olyckor är dessvärre något som inträffar lite nu och då. Man kan skada sig i en trafikolycka, under tiden man utövar en sport eller så har man helt enkelt otur och snubblar när man går nerför gatan. När man bryter en arm eller ett ben känns det självklart att söka vård, men det är även mycket viktigt att söka akuttandvård om man på ett eller annat sätt har skadat tänderna.

Det är inte helt ovanligt med tandskador på barn

Barn har en förmåga att slå sig relativt ofta och ibland är det så pass allvarligt att man måste uppsöka vård. Det är till viss del nyttigt för barn att ramla och göra sig illa lite grann eftersom de lär sig att göra på andra sätt eller helt enkelt undvika saker som kan göra en illa. Tänderna är något som får ta en del stryk, och visst ska alla mjölktänder bli ersatta så småningom av permanenta tänder, men det är fortfarande viktigt att kontakta en tandläkarmottagning för att undersöka skadan om en hel eller delar av en tand har blivit utslagen.

Minska risken för skador med tandskydd

Även större barn och vuxna människor som har ett utvecklat balanssinne och kroppskontroll kan såklart också råka ut för olyckor där tänderna skadas. Det är till exempel relativt vanligt att det händer när man utövar aktiviteter. Inom vissa sporter och aktiviteter löper man en större risk för att skada sina tänder och man bör därför använda tandskydd för att minska risken. Tandskydd går att köpa i sportbutiker men det allra bästa är att vända sig till en tandläkare som kan ta fram ett skräddarsytt tandskydd som sitter perfekt i munnen.

Flexibel akuttandvård i Stockholm

Hos Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål på Odenplan kan man snabbt få hjälp vid akuta besvär. Det är en modern klinik som erbjuder flertalet behandlingar och även akuttandvård med stor flexibilitet där de ofta kan erbjuda en tid samma dag. För mer information om Akuttandvård Odenplan gå in på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar.

Fler nyheter