Vill du hyra ut din bostad?

26 juli 2021 william eriksson

Det kan vara svårt att överge sin lägenhet. Men om du till exempel ska resa bort i ett par månader eller flytta in hos din partner kan du inte ha kvar namnet på din gamla lägenhet och spara nyckeln. Ja, om du inte har obegränsat med resurser förstås. Men en så kallad vanlig människa har sällan råd att behålla en lägenhet man inte har någon användning för. Det är helt enkelt inte hållbart att fortsätta betala hyra för en bostad du inte bor i. 

Då skulle du kunna välja att hyra ut din bostad. Att hyra ut sin lägenhet i andra hand är som att ha kvar ena benet i din gamla lägenhet ifall ditt nya projekt inte skulle falla väl ut. Om du och din nya sambo gör slut kan du återvända till din gamla lägenhet efter att hyreskontraktet med dina hyresgäster har löpt ut. På samma sätt vet du att du också har en bostad att komma tillbaka till om du har varit ute och rest ett tag. Det är med andra ord en trygghet. En back-up. 

 

 

Finns alltid behov av hyresrätter

Att hyra ut en bostad är också att göra din bostadslösa medmänniska en tjänst. Det finns aldrig för få bostäder. Framför allt inte när det gäller hyreslägenheter. Det är långt ifrån alla som har råd att köpa sig en egen bostad, utan måste förlita sig på att kunna hyra. Om du hyr ut din bostad gör du åtminstone en av dessa människor en stor tjänst.  

Det är förstås ett enormt slöseri att låta en lägenhet eller ett hus så tomt. Det finns så många som hade kunnat få användning för den, och som är villiga att hyra bostaden. Gå gärna in här och läs om du intresserad av mer information om hur du går tillväga för att hyra ut: https://www.passionforhomes.se/hyra-ut-din-bostad.

Fler nyheter