Utbildning inom botox som ger önskat resultat

29 november 2020 Cecilia Olsson

Genom en botox behandling går det att ge patienter ett naturligt resultat med färre rynkor samt ett ansikte som ser fräscht och utvilat ut. Medlet har många användningsområden och det går bland annat att behandla olika rynkor i ansiktet, framförallt runt ögon och i pannan men det går även att använda i fler syften.

Botox behöver inte bara handla om skönhet 

Botox är en mycket populär metod för att förebygga rynkor och fina linjer men medlet kan även användas i medicinskt syfte vid till exempel behandling av muskulatur i käkar som påverkats av tandgnissling, kraftig svettning (hyperhidros), migrän med mera. 

Botox behandlingar utförs i regel på redan befintliga rynkor och linjer, men ibland kan läkemedlet även användas i förebyggande syfte. Då görs en behandling innan linjer och rynkor har hunnit utvecklats på den aktiva ansiktsmuskulaturen på platser som till exempel i pannan samt runt ögonen.

Utbildningar av hög klass

För den som är intresserad av att lära sig mer om botox för att själv kunna erbjuda sina patienter den behandlingen så finns det kurser som gör dig behörig för just det. Läkarnas Estetiska Skola är den första akademin i Sverige som endast riktar sig till läkare, tandläkare och sjuksköterskor med giltig legitimation från socialstyrelsen. De håller förstklassiga kurser och workshops inom medicinsk estetik i deras lokaler på Östermalm. Bland annat erbjuder de både grundkurs och avancerad kurs inom botox.

Grundkurs med chans till vidareutveckling

Under kurserna utbildas man av specialister inom botox och fillers med många års erfarenhet. Efter avslutad grundkurs besitter man all kunskap som behövs inom botox för att inleda arbete inom injektionsbehandlingar. Den avancerade kursen är till för att ytterligare öka kunskaperna inom botox och den innefattar därmed mer avancerade behandlingar.

Genom att gå utbildning botox får du rätt kunskap för att kunna hjälpa patienter med trygga injektioner som ger önskat resultat.

Fler nyheter