Tryggare arbetsplats efter virussanering

20 september 2020 william eriksson

Bara en enkel förkylning, är en sanning med stor modifikation. När man talar om en förkylning så kan det också vara influensa som menas. Något som är betydligt mer allvarligt och påfrestande på kroppen.

Men gällande båda dessa sjukdomar, där även maginfluensa ingår, så finns det tyvärr många följdsjukdomar som man kan drabbas av. Förutom alla de inom riskgrupper som kan få det tufft att ens klara sig igenom även den vanligaste av förkylningar. I och med det så krävs det att man vidtar olika åtgärder för att hålla sig och sina närstående friska.

 

Avstånd och rengöring

Om man håller avstånd till varandra och tvättar sina händer ofta under dagen, så kan man undvika det mesta inom bakterier och virus. Vill man ytterligare skydda sig och andra så kan man använda sig av handskar eller munskydd om man känner sig det minsta krasslig. Och absolut stanna hemma om man är sjuk.

Men många smittor kan även klänga sig fast i ytor runt oss. Som dörrhandtag, kortläsarterminaler och allt annat som man kan vara fler personer som tar i. Därför är det också mycket viktigt att man även rengör dessa ytor med jämna mellanrum.

 

Stoppa sjukdomen i sin linda

Man kanske inte inte har så många sjuka på sin arbetsplats. Det är ändå klokt att göra en virussanering då och då. Speciellt under perioder när många är sjuka, som exempelvis i februari. Och ännu mer viktigt när allvarligare sjukdomsutbrott sker, som världen har fått erfara under de senaste åren. 

När man virussanerar så innebär det att alla ytor i lokalen blir fullkomligt rena från alla bakterier och virus. Men det är viktigt att man ser till att det inte är några möjliga smittspridare som lyckas smita undan. Som exempelvis förpackningar med matvaror eller liknande. Allt ska antingen rengöras eller kastas för att få bästa resultat.

Fler nyheter