Trädbeskärning ger naturen skönhet i Malmö

27 juni 2022 william eriksson

editorial

Tänk dig Kungsparken i Malmö. Vattnet, fontäner, statyer och de gamla träden. Ett riktigt gammalt träd inger en alldeles speciell känsla. Knotorna, den tjocka stammen, de långa grenarna. Allt låter dig veta att det här trädet har funnits längre än vad du själv gjort. Kanske till och med längre än både dina föräldrar och även far-/morföräldrar. Men träden blir inte så där vackra av sig själv, trädbeskärning är en central del i att göra dem sköna.

Arborister är trädens frisörer

Vissa kanske tänker att det är onödigt att beskära träden. Varför kan de inte få växa ifred bara? Men för det första finns det träd som mår bättre av att beskäras. De kan få ett långt och frodigt liv för att en skicklig arborist – någon som har trädvård som yrke – har beskurit det. Annars är risken att döda grenar suger liv och energi ur trädet.

För det andra kan man tänka sig att träd inne i städer behöver en “frisör” på samma sätt som vi behöver det. Visst skulle man kunna låta bli att klippa håret, men de allra flesta tycker att det är bra mycket trevligare att ha en skicklig frisör som gör det snyggt och prydligt. Lite på samma sätt är det med träden. Deras skönhet kan framhävas när en skicklig arborist får beskära dem.

 

trädbeskärning Malmö

 

Vikten av att kunna sitt jobb

Man ska vara tacksam för skickliga arborister som utför trädbeskärning i Malmö. Liknelsen med frisörer och hår håller nämligen bara en bit. Om en frisör gör ett dåligt jobb och kanske klipper av lite för mycket är ingen större skada skedd. Visst, man skäms kanske för sitt utseende ett litet tag, men håret växer ut igen. Med träd är det annorlunda. För även om grenar och blad växer ut igen så kan den dåligt utförda beskärning faktiskt döda trädet.

Fler nyheter