Tandvård som ger ett vackert leende

21 juli 2020 Cecilia Olsson

Att mötas av ett äkta leende är något som kan förgylla dagen lite extra, oavsett om det kommer från någon man tycker mycket om eller någon man inte känner överhuvudtaget. Det är en väldigt bra anledning till att alla borde le lite mer mot varandra. 

Dåligt självförtroende kan påverka viljan att le

Det finns dock vissa som har så dåligt självförtroende när det kommer till hur deras tänder ser ut att de inte vill visa dem för någon. Missfärgade och ojämna tänder är inte helt ovanlig, liksom att det kan saknas en eller flera tänder i munnen. Det kan bero många olika saker, som till exempel att man råkat ut för en olycka, misskött sina tänder eller helt enkelt har genetiskt dåliga förutsättningar för god tandhälsa. 

Tandvård som kan rätta till besväret

Estetisk eller kosmetisk tandvård innebär att man fokuserar på att förbättra utseendet på tänderna, jämfört med vanlig tandvård där man lägger fokus på att lindra smärta och behandla sjukdomar. Med estetisk tandvård kan man få ett leende som man verkligen vågar visa upp för alla man möter. För vissa kan det räcka med en tandblekning för att de ska känna sig nöjd, medans andra behöver en rekonstruktion med porslin för att uppnå önskat resultat. 

Hitta en kunnig tandläkare

Det är viktigt att hitta en tandläkare som man känner sig trygg med och som besitter goda kunskaper samt förståelse för resultatet man önskar uppnå. En tandläkare i Östermalm som specialiserat sig just på estetisk tandvård är Fredrik Edfeldt. Fredrik tog tandläkarexamen år 1989 och har sedan dess fördjupat sig inom estetisk tandvård genom utbildningar i både USA och Tyskland. På kliniken används den senaste tekniken och målet är att alltid ge en optimerad personlig tandvård under trevliga och smärtfria förhållanden.

Åtgärda eventuella tandbesvär och möt människor med ett leende varje dag. 

Fler nyheter