Takskivor som bygger drömmar

11 september 2020 Mikael Barani

Det är fantastiskt vad vi människor kan hitta på för att ta hand om dem vi älskar. Genom att gräva djupt i vårt inre så kan vi skapa smärre mirakel i vardagen. En av streamingtjänsterna härtill exempel  en dokumentär om en familj i Sverige som har byggt ett växthus – runt hela sitt hus. Genom att ha takskivor som ser till att skapa ett mikroklimat runt huset så har familjen i fråga därigenom skapat sommarförhållanden för större delen av året. Det innebär att familjens autistiske son har tillgång till gröna ytor som bidrar till hans välmående. 

Tillsammans är vi effektivare

Nu har kanske inte alla resurserna eller möjligheterna till att skapa liknande lösningar i sitt liv men vi har ändå alltid valet att kunna hjälpa varandra. Det kan vara små saker som att bara höra av sig oftare till människor i vår närhet. Eller, som vi har sett under denna pandemi, att man hjälper utsatta grupper med vardagssysslor. Det kan vara nog så stora mirakel i sig för vissa människor, trots att ansträngningen är relativt liten för den som hjälper till.

Eller så kan det vara så att ett grannskap går ihop och hjälper varandra med de olika projekt som man företar sig gällande sina hus. Istället för att arbeta ensam kan man ju samla sina resurser och få saker och ting gjorda på kortare tid – till exempel när det kommer till att lägga ett nytt tak.
Som bonus får man inte bara sällskap, utan man lär sig även nya saker från människor som har andra erfarenheter av sysselsättningen i fråga.

Det är trots allt så vi har utvecklats – genom att hjälpa varandra. Ingen av oss är en ensam ö utan vi är alla sammankopplade i livets stora hav. Fråga därför dina närmaste grannar om de behöver hjälp när du ser dem arbeta. Vem vet? Kanske blir världen en lite bättre plats när ni möts.

Fler nyheter