Ta se(n)mester och njut av sensommaren med din gitarr

22 juli 2021 Mikael Barani

Med högsommaren kommer semestertider. Faktum är att det är riktigt skönt att ta ut semestern lite senare än vad de flesta andra gör. För har man stamina att vänta ut sommaren en aning, mot slutet av juli, så får man det bästa av båda världar.

Ett litet sommarknep

Dels brukar det vara lite skönare, lite mer avslappnat, att arbeta på sommaren. På de flesta håll är tempot lite lägre och stämningen lite mer uppsluppen. Det blir helt enkelt skönare dagar på arbetsplatsen där folk tar ut svängarna lite mer.

Samtidigt så är det fortfarande rejäl sommar när du väl tar semester. För i slutet av juli är det fortfarande varmt och skönt, vilket även gäller en bra bit in i augusti.
Du får som sagt det bästa av två världar med denna lilla ”teknik”.

Lediga kvällar på sensommaren är också den bästa tiden för att plocka fram sin gitarr och bara låta fingrarna släppa loss. Att sitta och blicka ut mot solnedgången i horisonten, vid en nästintill övergiven strand, brukar vara mer än nog med inspiration för att få fart på det kreativa flödet.
Plötsligt sitter du där med fler idéer än vad du vet vad du ska göra med. 
Ett riktigt lyxproblem, med andra ord.

Kom ihåg att spela in allting som du skapar. Även om det bara är en liten snutt. 
Litar du nämligen på att komma ihåg allt i huvudet blir det lätt så att du till slut börjar tappa bort idéer. Visst vore det synd om du gick miste om en hitlåt för att du helt enkelt hade för mycket bra material att hålla efter.
Idag är det förstås lättare än någonsin att spela in sina idéer. Med mobiltelefonen går det att få tillräckligt bra kvalitet på inspelningarna för att det sedan ska kunna spelas upp och förädlas i en mer professionell miljö.

Fler nyheter