Skicka lätt iväg ditt förflutna med Postnord

28 augusti 2020 Mikael Barani

Under våren har det varit vanligt att rensa ur därhemma uppe på vinden och nere i källaren. Våra förråd är ofta fulla av saker som vi mest har behållt av gammal vana och egentligen kunde ha gjort oss av med för länge sedan. Visst har vissa saker ett sentimentalt värde, men mycket ligger bara och tar upp plats – både i förrådet och i våra tankar.

När många av oss har varit hemmavid på grund av pandemin så har vi alltså haft möjlighet att gå igenom en del av allt det där som vi har samlat på. Ofta kan det dyka upp överraskande saker som påminner oss om ett liv som vi inte längre lever. Föremål som representerade en era i våra liv, när vi nästan var som andra personer.
Impulsivt vill vi kanske slänga bort dessa saker men de kan ju faktiskt komma till användning hemma hos någon annan.

Faktum är att du kanske kan hitta en skön extrainkomst genom att börja sälja av ditt lager av prylar på nätet. Tack vare tjänster som postnord Skicka lätt kan du dessutom posta prylarna mot fasta avgifter beroende på vikt och storlek. Det blir helt enkelt inte enklare än så.

Farväl till ditt förlutna

Bloggaren, författaren och äventyraren Chris Guillebeau är ett exempel på någon som lade om sitt liv just genom att sälja av allt som han hade hemma. Plötsligt insåg han att det fanns pengar att tjäna på eBay. Denna manöver ledde honom med tiden in på sitt liv som affärsman.

Poängen är att det gäller att våga göra sig av med sitt förflutna för att kunna ta sig framåt här i livet. Ingenstans är väl detta så uppenbart som när vi gör oss av med gamla saker som bara ligger och samlar damm.
En starkare vardaglig metafor för att släppa taget om den tid som gått går knappast att finna.

Fler nyheter