Skapa extra förvaring med pallställ

27 juli 2021 Lily Hansen

Sättet att skapa förvaring som är på höjden är inte ovanligt inom något område. I varje hem finns säkert någon typ av förvaringsmöbel som har hyllor, som en bokhylla eller en garderob. Och på samma sätt vill man nyttja möjligheten att förvara på höjden även när det gäller stora lager. Där kan det handla om en mängd små ting eller större saker, som man vill skapa förvaring till på ett så enkelt och smidigt sätt som möjligt.

Sättet som man oftast fraktar gods på är genom att lägga dem på pallar. Då ligger de säkert och kan enkelt förflyttas med hjälp av gafflar på någon typ av truck. Fördelen med pallar är inte bara att de är enkla att förflytta utan även att man kan lasta såväl stora som små ting på dem. Man slipper förflytta en bult i taget, eller en kartong med bultar i taget. Istället packar man allt på en pall och skapar en förflyttningstid som är betydligt lägre.

 

Från förflyttning till lagring

Vad är då enklare än att bara ta en fullastad pall och ställa upp den på en hylla, istället för att behöva plocka av allt och sedan försöka ta ned det från en hylla som kan vara mycket hög. Det är där som ett pallställ gör sin entré. För om du skulle ha hyllor att sätta pallar på så finns det fler nackdelar än fördelar. Du kommer ha hyllor som är helt i onödan och som dessutom kommer repas och skadas varje gång som pallarna ska tas ut eller ställas in.

I ett pallställ är pallen sitt eget hyllplan. Det enda man gör är att montera sidostyckena och koppla ihop dem med bakstycken, för att hålla dem på plats. Man fäster även pallställen i golvet och eventuellt även i tak eller vägg. Sedan är det bara att använda!

Fler nyheter