Pumpa in värme i bostaden

28 september 2020 william eriksson

Ett hem som är levande är det bästa hemmet. Det innebär att man för ett friskt och behagligt hem bör se till att man har ett luftflöde som rör sig i lagom hastighet. En stillastående luft har en tendens att skapa hus som lider av olika typer av fuktskador och andra obehagliga företeelser.

Något så enkelt som ventiler i husets ytterväggar sörjer för att det blir en rörelse och rotation i inomhusluften. Dessutom gör både ventilerna, fönster och dörrar att luften inte bara cirkulerar utan att den blandas upp och byts ut mot ny uteluft.

 

Andas in och andas ut

Liksom andetagen driver kroppen och gör att hälsan och livet är på topp, bör luftströmningen ske genom husets alla delar. För bästa välmående gällande både huset, de boende och alla inventarier, bör man få en lagom ström av kall och varm luft. Samt en genomströmning där man löser upp och forslar bort den kvava och fuktiga luften.

Viktigt för husets hälsa är att det finns en jämn och mild värmekälla. Men om man ibland behöver få en lite extra kick, som en utrensning där hemma, så finns det ett knep. Har man en kamin så kan det ibland räcka att man sätter igång den en gång. Antingen med ved eller bara med papper eller liknande. Den enda lilla gången på kanske en halvtimme rensar ändå ut inomhusluftens fukt och gör att det känns varmare och behagligare efteråt. 

 

 

Energikälla till uppvärmning

Värmepumpar finns i alla möjliga storlekar, utföranden och med lika många energikällor som driver dem. Därför finns det alltid något för alla önskemål, smaker, plånböcker och bostadstyper. Vill man så kan man även kombinera flera olika slags värmekällor och energikällor. Skulle en värmekälla bli utslagen av någon anledning, så är det alltid en skön garanti att man har fler alternativ som man kan sätta igång.

Fler nyheter