Läs om fördelarna med att byta ut gamla fönster på bostaden

23 december 2020 Cecilia Olsson

Att byta fönster kan kännas som ett stort projekt, åtminstone för den som bor i en stor villa. Det kan dock vara en riktigt god investering som ökar värdet på bostaden samt sänker energikostnaderna. Förutom att det går att tjäna på bytet så gör det såklart även att bostaden ser finare och fräschare ut samt blir anpassad efter de behov och den stil som just du har. 

Spara energi med bra fönster

Under vinterhalvåret är det många som spenderar större delen av dygnet inomhus, det kan då vara väldigt viktigt att ha en god inomhusmiljö. Bra fönster kan vara en del i att skapa ett gott inomhusklimat. Framförallt minskar energikostnaderna för bostaden om du väljer att sätta in CE-märkta energifönster. Äldre fönster kan släppa ut mycket av den värmen man vill hålla inne, vilket såklart ökar energiförbrukningen. 

Ett bättre värde vid försäljning

Genom att installera energibesparande fönster ökar dessutom värdet på bostaden. Det blir mer attraktivt för potentiella köpare om bostaden har fräscha och täta fönster som de inte behöver bry sig om att göra något åt vid ett eventuellt köp. Bra fönster är helt enkelt en riktigt bra investering på flera plan. 

Behaglig inomhustemperatur året om

Fönster med energiglas har även den fantastiska förmågan att de håller värmen inne under de kalla månaderna och stänger värmen ute under varma perioder, det gör att det blir ett behagligare inomhusklimat året om. Med rätt fönster går det dessutom att stänga ute ljud från trafik och annat buller, det gör att du kan få en tyst och behaglig hemmamiljö.

Fönster av hög kvalitet

Klarfönster är ett företag som erbjuder bra fönster till bra priser. De har över 200 olika kombinationer av energibesparande träalu- och träfönster som går att måttbeställas på klarfonster.se eller genom att boka ett hembesök. Klarfönster ger den högsta kvaliteten, till rätt pris och lämnar dessutom 10-års garanti. 

Fler nyheter