Köp Lego för underhållning för hela familjen

29 december 2021 jonas olsson

editorial

Lego är en stor familjefavorit för alla, oavsett kön och ålder. Det är en perfekt present till någon du älskar eller till dig själv. Lego ger dig chansen att skapa, använda din fantasi och ha roligt. Det är något som familjen kan göra tillsammans. Idag finns det tusentals olika Legobyggsatser att välja mellan. Allt från stora avancerade Lego, som Harry Potter-slottet, till Lego från Hollywoodfilmer eller Lego för de minsta.

Idag kan du köp lego världen över och Lego är en av världens mest kända företag. Tanken bakom Lego är att kunna skapa något, och i början var det tänkt som en barnleksak. Men idag finns det även Lego som är till för vuxna. Runt om i världen finns det också olika klubbar för den som älskar att bygga Lego.

På flera ställen i världen finns det även Legoparker som går att besöka. Den första Legoparken öppnades i Danmark 1968 och är en populär turistattraktion. Men idag finns det Legoparker i England, USA, Tyskland och Malaysia. Perfekt för en familjeutflykt. 

 

image

 

Lego har en rik historia

Allt började i vårt kära grannland Danmark redan 1932. Tillverkaren bakom Lego var Godtfred Kirk Christiansen, och än idag drivs Lego som ett familjeföretag. Huvudkontoret för Lego finns fortfarande i Danmark. Namnet kommer från det danska “leg godt” vilket betyder “lek bra”. 

Idag finns det många Legosystem att köpa, Lego Basic var det system som skapades av Godtfred Kirk Christiansen. Det finns även Lego Baby som är till för bebisar och som består av större klossar. Det har också släppts Legofilmer som har blivit väldigt populära bland barn världen över. 

Lego har även något som heter “Lego Ideas” vilket är där människor kan skicka in sina egna byggen. Om ens bygge får minst 10 000 personer som tycker det är bra så kollar Lego på detta själva. 

Fler nyheter