I väntan på en ny gryning

18 maj 2020 Mikael Barani

I dessa svåra tider är det glädjande att äntligen se våren i vår vardag. När solen värmer våra kinder så lättar stämningen i tillvaron lite – en pandemi till trots.

Att faktiskt få komma ut och uppleva skog och mark skifta från monokromt och brunt till olika nyanser av grönt är en lika fantastisk upplevelse varje gång. Det är något med den krispighet som ligger i luften som gör att livet helt enkelt flyter på lite smidigare. Vårvindarna ger oss människor en medvind i ryggen – även om de kan kännas riktigt kalla under vissa dagar.

Ser vi bara till att respektera avstånd och liknande rekommendationer så kan vi minimera risken för att sprida Covid-19. Det gör att man fortfarande kan ta ridlektioner i Stockholm, vandra i skogen eller på andra sätt försöka leva ett så normalt liv som möjligt. Många verksamheter har numera också gjort långtgående anpassningar till de rådande omständigheterna. Det finns med andra ord ett tänk kring säkerhet på alla plan i samhället.

För det är viktigt att livet inte stannar av bara för att vi har en pandemi. Det går faktiskt att ta sig ut och träffa människor – även om det måste ske med säkerhet i tanke hela tiden. Att hålla avstånd är ett av de effektivaste sätten att minska spridningen av viruset. Något som vi alla gör gott i att minnas i alla lägen.

Det kommer att komma en tid då vi äntligen kan sänka garden. Bara umgås tillsammans utan att behöva tänka på vår egen och varandras hälsa på samma sätt som vi gör idag. När den dagen inträffar så kommer det att kännas som en välsignelse.
Vi människor är trots allt sociala djur och behöver kunna träffa och samtala med varandra för att må bra. 
Samtidigt är det säkerligen många av oss som har fått givande insikter av att spendera mer tid med oss själva och våra allra närmaste.

 

Fler nyheter