Hjälp med avloppsstopp i Brålanda

27 november 2020 jonas olsson

Dålig lukt och bubblande ljud från avloppet är typiska tecken på att man snart har stopp i avloppet. Genom att också studera hur vattnet beter sig när de rinner ner i diskhon kan man se om något täpper till rören. Är passagen fri bildas det en fin virvel när man drar ur diskproppen.

Genom att vara noga med vad man spolar ner kan man undvika stopp. Varken hushållspapper eller sanitetsskydd hör hemma i avloppet och ska istället slängas i soporna. Det kanske inte blir stopp med en gång om man spolar ner det men det byggs på mer och mer och till slut täpper det till rören. 

På en äldre fastighet med gamla rör samlas det ändå till slut smuts och avlagringar i rören. Därför bör man egentligen regelbundet utföra en professionell avloppsspolning. 

En regelbunden avloppsspolning förlänger rörstammarnas livslängd

En avloppsspolning går till så att rörstammarna rengörs invändigt med hett vatten under ett högt tryck. Detta är något som rören mår bra av då både smuts och oönskade föremål som fastnar i rören också sliter på dem och gör att de går sönder. Faktum är att man kan förlänga rörstammarnas livslängd genom att regelbundet, ungefär vart femte år, göra en avloppsspolning. Samtidigt slipper man också problem med avloppet. 

Viktigt att man anlitar professionell hjälp

Vid avloppsstopp i Brålanda är det viktigt att man tar professionell hjälp och spolar avloppet rent från det som täpper till rören. Då minskar risken att man ska drabbas av obehaglig översvämning från avloppet och kanske även trasiga rör som ställer till det ytterligare. Det kan vara bra att kontakta några olika företag först för att be om en prisuppgift och jämföra priser, innan man bestämmer sig för vem man ska anlita. Men är avloppsstoppet akut och sker under en helg eller på kvällstid kostar det naturligtvis lite mer att åtgärda.

Fler nyheter