Håll reda på rörens skick och förebygg problemen

26 juli 2020 patrick pettersson

Vid ev avloppsspolning eller stamspolning inspekteras fastighetens rör invändigt med hjälp av en kamera och rengörs sedan med hjälp av hett vatten under ett visst tryck. Det är vanligt att smuts, avlagringar och oönskade föremål täpper till och skadar rör och avlopp. Vanliga tecken på detta är dålig lukt och att det bubblar i rören och självfallet också stopp eller att det tar tid för vatten att rinna ner. Vid en avloppsspolning får man även veta vilket skick rören är i och om de har några skador eller svagheter som bör åtgärdas. Att förebyggande utföra en avloppsspolning gör att man får chansen att åtgärda fel innan rören går sönder och orsakar vatten- eller fuktskador. 

 

Ta hjälp med att fixa stoppet i avloppet

Ibland sitter felet högre upp och det räcker med en avloppsrensning som vid stopp i toaletten eller vasken. Inte sällan kan det vara ett främmande föremål som någon har försökt att spola ner och som har fastnat. Många gånger kan man utföra en avloppsrensning själv, men det är många som hellre väljer att anlita en firma som erbjuder vattentjänster. Förutom avloppsrensning och avloppsspolning brukar de även utföra nyinstallationer, renoveringar och underhåll av blandare, toalettstol, handfat, badkar, dusch med mera. 

 

 

Anlita alltid en auktoriserad VVS-installatör

Det finns många företag som erbjuder olika vattentjänster. Det är dock viktigt att den man väljer att anlita är en auktoriserad VVS-installatör. Går någon något fel med installationen i ett badrum kan kostsamma fuktskador uppstå. Har man då inte anlitat en auktoriserad VVS-installatör gäller inte försäkringen. Vänd er till ett par olika företag och be om en offert på det som ni vill ha utfört innan ni bestämmer er. Är problemet akut som vid stopp i avloppet kanske någon granne har någon att rekommendera, men be alltid om att få veta vad priset blir innan arbetet påbörjas.

Fler nyheter