Gör verklighet av din entreprenörsdröm

Går du i tankarna att bli egenföretagare? Kanske har det varit en dröm i många år, men känslor av total förvirring och stundvis skräckblandad förtjusning har hindrat dig från att faktiskt våga ta steget. Du är inte ensam. Att starta eget företag är komplicerat. Det är en hel del att hålla reda på både i uppstartsfasen och för att också lyckas med sin business framöver. Lyckligtvis finns det riktiga proffs som arbetar just med att stötta och hjälpa nya företag att komma igång. Behöver du t.ex. hjälp med bolagsbildning i Stockholm kanske JWK Redovisning & Skatterådgivning kan vara något för dig. Besök http://www.jwk.se/ för mer information!

 

Fokusera på det du gör bäst

Oavsett vilken bransch du vill starta och driva ett företag inom, tillkommer en del extrajobb som egentligen inte behöver ha med din kärnverksamhet att göra – utan med företagande i allmänhet. Ekonomin ska skötas proffsigt med ordentlig bokföring och redovisning, en hemsida bör byggas och underhållas och ska du ha en ordentlig chans att lyckas idag måste du dessutom vara en fena på marknadsföring i sociala medier. Är du inte en talangfull mångsysslare av rang, är det smart att ta hjälp med sådana delar du själv inte känner dig helt hundra på. På så sätt kan du ägna din tid åt att göra just det du är proffs på och driva ditt bolag framåt.

 

 

Vilken bolagsform passar dig?

Enskild firma, kommanditbolag, handelsbolag och aktiebolag. Ja, det finns några olika bolagsformer att välja mellan, och det kan vara klurigt att veta vilken som passar bäst. Val av bolagsform är dels beroende av vilka ambitioner du har med ditt företag, men också vilka förutsättningar du har att starta med gällande såväl kapital som eventuella delägare. En företagsrådgivare har stenkoll på sådant här och är perfekt att rådfråga om du känner dig osäker.