Förändrade vanor i svåra tider

11 maj 2020 Mikael Barani

Saker verkar ha återgått till det normala när det kommer till den prepping som förekom i början av denna pandemi. Det var garanterat flera av oss som passade på att köpa på oss lite extra av både det ena och det andra när det visade sig att saker skulle komma att förändras.
Kanske var det till och med några av oss som var särdeles smarta och handlade laddningsbara batterier online så att vi slapp trängas i affärerna. Trots allt är sådana saker som just batterier bra att ha hemma i kristider. Man vet aldrig när de behövs till alla de prylar som man har hemma.

Att våra vanor kommer att vara förändrade efter att detta virus har blåst över oss är nog klart för de flesta. Till exempel genom att fler av oss säkerligen kommer att handla mer saker online istället för att besöka fysiska butiker. Det kan i och för sig tyckas som en tråkig utveckling. Att faktiskt få träffa någon i en affär och få tips är inte att underskatta. Samtidigt går det inte att förneka hur skönt det är att bara klicka hem sina prylar online. Speciellt om man faktiskt också får dem levererade hem till dörren.

Framför allt verkar mat- och restaurangbranscherna fått ett rejält uppsving genom viruset. När allt fler av oss håller oss hemma för att minska smittrisken så blir vi också mer benägna att unna oss att beställa hem färdiga måltider från restauranger. Det blir helt enkelt lite mer vardagslyx när våra rörelsemönster blir allt mer inrutade och begränsade.

Det gäller att komma ihåg att vi, både som individer och som art, hittills har tagit oss igenom allt som vi har utsatts för här under vår tid på jorden. Även detta kommer vi att klara av och bli visare av de erfarenheter som vi kommer att få med oss.

 

Fler nyheter