En skön stund med massage

När man är på utlandssemester i Asien då brukar man alltid passa på att gå på massage och det är så skönt. Det blir en stund enbart med fokus på ens kropp och själ vilket är otroligt läkande. Men sen när man är hemma i Sverige då blir det tyvärr inte lika mycket massage som på semestern. Varför är det så? En anledning kan vara att det är en viss prisskillnad men är man ändå inte värd en timmes massage och istället dra in på någon annan kostnad man har. För visst ska man få ro om sig själv på hemmaplan och inte bara när man är på semester.

 

Olika tekniker används 

Det finns många olika sorters tekniker inom massage och det är upp till en själv vad man känner att man behöver. Kanske är det dags för en ordentlig genomkörare med thaimassage eller till exempel en aromatiskt örtmassage. Är man osäker på vad man ska ta för massage så fråga om råd hos massageteraupeten så kan de garanterat guida dig rätt. Det finns en teknik som går ut på att arbeta med varma stenar på kroppen och den är utmärkt för en stel kropp. En välgörande massage är örtmassage där olika örter används och det doftar härligt gott.

Örtmassage 

Örtmassage är väldigt avslappnande och örterna bidrar med en extra läkande kraft. Att använda sig av örter har man gjort i alla tider och alla örter har olika läkande egenskaper. En ört kan vara värmande medan en annan kan vara till för att lugna sinnet. Lavendel är ett exempel på en ört som har en lugnande effekt på sinnet och är uppskattat att använda vid massage. Hos vissa massageterapeuter är det möjligt att blanda samman sin alldeles egna blandning av örter så den blir helt anpassad till din kropp och själ!