En midsommar i det isolerade?

06 maj 2020 Mikael Barani

Med Valborgsmässoafton bakom oss så börjar man såklart fundera på hur Midsommarafton kommer att se ut i år. Det ser ju kanske inte direkt lovade ut när det kommer till det här med stora folksamlingar i pandemins tid. Gissningsvis så kommer vi att få fira på avstånd även i mitten av juni.

Nåja. Som tur är så är vi människor anpassningsbara och vi kommer att lösa detta på allra bästa sätt. Trots allt så är vi nordbord mångt och mycket ett folk präglat av ingenjörsskap och kommer säkerligen att hitta på finurliga sätt att fira midsommar ändå.
Så klart kommer det i de flesta fall att bli i mindre sällskap men det går ju att använda sociala medier till att hålla kontakten med andra firare på distans.

Dessutom kan man ju alltid skicka gåvor till familj och vänner som man inte kan träffa. Speciellt om de bor en bit bort och kanske också är lite ensamma i dessa tider. Skicka gåvor kan man ju alltid göra, oavsett om det är högtid eller inte. Det är bara att gå in på https://paket.se/dhl-freight för att boka frakt.
De finaste gåvorna gör man som bekant själv. Speciellt om man har barn i familjen. Det är bara att sätta lite material och verktyg i händerna på dem så låter de fantasin flöda. Som vuxen har man ju oftast svårt att hålla jämna steg. Samtidigt är det inspirerande att se de yngre familjemedlemmarna skrida till verket. Speciellt i dessa tider då det kan vara lätt att känna ett tungsinne i vardagen.

Den som redan nu börjar förbereda sig för firande på distans kommer att vara redo när det väl är dags. Kanske blir vi alla positivt överraskade av att vi faktiskt kommer att få träffas, även om detta inte är något som vi ska räkna med.

Fler nyheter