Destination Ekerö: Vackra vyer, kulturrika slott och sköna hotell

10 september 2020 Lily Hansen

Var ska färden styras i år? När det gäller semesterns upptäcktsfärder är det ekonomin som sätter gränser. Antalet härliga val är nästan gränslöst. Inte behöver man åka så långt bort heller. Hemma i Sverige finns det mycket att upptäcka. Allt från gamla minnen från vikingarna, samt kulturpärlor som valts som världsarv, till naturens vilda skönheter i hav och land.

Ekerö har kallats Kulturens Övärld, och inte för intet. Platsens namn har hittats även i gammal runskrift – en populär destination även på den tiden. Efter en härlig hotellnatt kan du på denna ön se Drottningholms Slott och Kina Slott, två svenska sevärdheter som dessutom valts ut som världsarv. Ekerö är nämligen den enda svenska kommunen med två världsarv.

 

 

Var ska man bo?

Du som bestämt dig för att utforska Mälarens pärla letar förstås efter ett bra boende. Det vimlar av vandrarhem, stugor, B&B och hotell i Ekerö. Det gäller bara att hitta ett som passar. Men planering är A och O för en lyckad semesterresa, och Ekerö är inte undantaget. Efter en lång dag, fylld till bredden med äventyr, behöver man ett skönt viloställe. Här följer några tips du kan ha i åtanke när du ska välja:

 

  1. Platsen är avgörande. Vilka vyer prioriterar du på din resa? Det är väldigt viktigt att det boende du väljer ligger nära dessa, så att du inte slösar tid på att ta dig från den ena platsen till den andra.
  2. Vad kostar det? Budgeten är tyvärr en ganska pressande gräns på möjligheterna. Pröva att välja flexibla datum om du kan. Då kan man hitta nedsänkta priser.
  3. Läs recensioner. Bilderna kan se hur inbjudande ut som helst. Men det andra gäster skrivit ger dig en verklig bild av vad boendet erbjuder och dess skick. Undvik obehagliga överraskningar. Välj ett hotell med ett flertal jordnära beskrivningar.

Fler nyheter