Brandgenomföringar total säkerhet

21 december 2021 jonas olsson

Det är lika hemskt varenda gång man hör om en brand som härjar. Vare sig det är i en byggnad eller en brand som härjar i skogen. Bränder sprider sig snabbt när de fått fäste och med tar med sig allt. När man ser eller hör om det så fruktar man känslan. Känslan av paniken när elden sprider sig. För att öka chanserna att ta sig ut vid en brand, så behöver man ett brandskydd. Ett komplett brandskydd som skyddar hela byggnaden. 

Trots att man har ett brandskydd, så förhindrar det inte en brand från att bryta ut. Utan det arbetar för att bromsa och eventuellt stoppa branden. Genom att man har tätning i väggarna som är brandtålig så släpper man inte igenom varken rök eller eld i första taget. För att kablar och liknande ska gå igenom utan en ficka som är oisolerad så gör man brandgenomföringar. 

 

image

 

Man kan aldrig ha för mycket 

Redan från att man går i skolan får man lära sig om säkerhet med eld. Man börjar redan i ung ålder att få träna på hur man ska agera vid en brand. Detta är något som tränas på i skolan och något man även bör prata om i hemmet. Trots att man har brandgenomföringar och brandtätning i hemmet så bör man även ha andra saker där. Brandlarmet ska finnas i varenda hem, gärna även en brandsläckare och brandfilt. 

Det finns aldrig en anledning att snåla in när det kommer till brandskydd. Man tänker ofta “det händer inte mig’’, men om det händer kan det vara för sent. Har du inget brandskydd så bör du skaffa ett nu direkt. Vänta inte på att det kanske sker, för det kan hända precis när som helst. Med bra förberedelser och brandskydd i ditt hem ökar ni chanserna att ta er ut. 

Fler nyheter