Bekvämt för tonåringen

17 augusti 2020 william eriksson

Aixam mopedbilar är ett säkert och bekvämt sätt att färdas på. För en tonåring som är i behov av ett fordon för att kunna ta sig till skola, aktiviteter och kompisar kan det vara skönt att göra det bakom en ratt och med ett skyddande skal mot väder och vind.

Till skillnad mot en moped, som man inte bör köra vid vinterväglag, så kan Aixam mopedbilar användas hela året precis som vanliga bilar. De har alla bekvämligheter som andra bilar när det gäller värme med mera. Det är något speciellt med att få sin första bil som tonåring och en Aixam mopedbil kan man utrusta och styla precis som man vill. Något som har större begränsningar om man kör moped.

Säkerhet i trafiken

Förutom den ökade bekvämligheten och användningen av Aixam mopedbilar så är det även betydligt säkrare om olyckan skulle vara framme. På en moped sitter föraren helt oskyddad. Vid minsta obalans så trillar mopeden omkull, vilket kan orsaka stor skada på föraren.

I Aixam mopedbilar har man nästan samma skydd och säkerhet som i en vanlig bil. På grund av den låga farten så kan den till och med klara sig bättre ur olyckor än andra bilar.  

 

 

För hela familjen

Eftersom det endast behövs ett mopedkörkort för att köra en Aixam mopedbil så kan alla i familjen använda sig av bilen, även de med bilkörkort. Det är en liten och smidig bil som tar sig fram överallt och som det är lätt att hitta parkeringsplats för. Därför är det många som använder sig av Aixam mopedbilar som extrabil vid ärenden och shopping.

Så när tonåringen har vuxit ur bilen så kanske man ändå väljer att behålla den. Eller så har man flera barn i familjen så att nästa barn som fyller sexton kan ta över bilen och göra den till sin.

Fler nyheter