Bättre cv med truckkort i Stockholm

22 april 2021 Lily Hansen

Arbetslösheten är hög i Stockholm. År 2020 beräknades 7,9 procent i Stockholm vara arbetslösa. Prognosen för 2021 är en ökning till 8,9 procent. Är du en av dessa? Då är det tufft läge. Har du jobb? Kul för dig, men du går inte säker. Det finns alltid en industriell reservarmé som bara väntar på att du ska slarva till det på jobbet och få sparken så att de kan ta över ditt jobb med en gång.  

Det finns dock vissa saker som du kan göra för att bättra på ditt cv, och i förlängningen även dina möjligheter att få arbete. Ett förslag är att du går en utbildning för att ta truckkort. Bli nu inte avskräckt direkt, att ta truckkort är inte en lika lång och omständlig process som att ta körkort till bil. Tvärtom kan du ta truckkort på bara ett par dagar om du inte klantar till dig allt för mycket.  

Gynnar dig i långa loppet

I regel pågår truckkortsutbildningar under en intensiv helg. Inom loppet av två dagar får du lära dig allt du behöver om att köra truck. Du kommer att examineras både teoretiskt och praktiskt. Må så vara att det inte kommer att var de roligaste två dagarna i ditt liv. 

Det kommer krävas att du offrar två heldagar och behöver tacka nej till att gå ut och festa med polarna just den här helgen. Men om du tänker lite längre än till nästa helg så är det alla gånger värt det. 

Genom att ta truckkort i Stockholm och berika ditt cv så behöver du inte vara en av de där 8-9 procenten som går arbetslösa i huvudstaden. Nu kan du mycket lättare få jobb på exempelvis lager eller i fabriker. Det behövs alltid någon som kan köra truck, och du konkurrerar ut alla som inte har det värdefulla truckkortet.

Fler nyheter