Babyleksaker för att främja utvecklingen

29 september 2021 jonas olsson

Att vara en del av ett barns uppväxt är en ynnest. Det spelar ingen roll om man är förälder till barnet eller en nära person, det är häftigt att se dessa växande individer. Från det lilla värnlösa spädbarnet till en kavat treåring med trots, vidare till skolstart och när de blir tonåringar.

De flesta som blir föräldrar, eller har varit föräldrar, vet vilket överflöd många av barnen har. Det gör att fler väljer kvalité på leksaker istället för kvantitet till barnen. Som bebis sägs det att barnen inte behöver leksaker alls. Det räcker att dra ut en kökslåda och ge barnet lite bakmått, slickepott och så, så är barnet nöjt och sysselsatt.

Precis som vuxna människor vill barnen ha lite omväxling. Ett barn som inte lärt sig sitta upp kan en hängande mobil som ge glädje och ett blickfång. När tänderna utvecklas vill bebisen gärna bita i saker och ting, och då är en bitleksak välkommen.

Under första året som människa händer det otroligt mycket för ett barn. Från ett litet hjälplöst pyre till att kunna stå/gå och säga ord. Det är få gånger i livet som inlärningsprocessen är lika stor och intensiv som då.

 

 

Babyleksaker bidrar till barnets utveckling

Några babyleksaker stimulerar många sinnen hos barnen som är viktiga i framtiden. Leksaker främjar såväl barnets utveckling och motorik som fantasi. Att kunna leka och använda fantasi är viktigt för barnens utveckling. Fantasin bygger upp självförtroendet vilket kan avspegla sig även i vuxen ålder.

Att låta barn få vara kreativa och få prova saker och leka är viktigt för resten av livet. Ett nyfiket barn utvecklas ständigt framåt genom nya kunskaper. Idag är det lätt att ge barnen en digital enhet när man som vuxen behöver ge dem distraktion. Har de fantasi och kreativitet från start kan de sysselsätta sig själva längre upp i åldrarna.  

Fler nyheter