Anordna en kreativ konferens i Malmö

30 september 2020 Cecilia Olsson

Vill du bygga starkare band mellan medarbetarna på företaget eller få en rivstart på ett nytt projekt? Med en konferens är det möjligt att stärka relationer samt informera och utbilda i en trevlig miljö. För många kan en dag utanför kontorets väggar vara allt som krävs för en nytändning och inspiration till ett mer effektivt arbete. 

Innehållet är viktigt

Själva innehållet under en konferens är såklart det som har störst påverkan på resultatet. Se till att det finns ett tydligt mål som samtliga deltagare blir införstådd med och att föreläsningar samt möten är intressanta samtidigt som de är lärorika. Ett enkelt sätt att göra det är genom att använda sig av teknik för att kunna visa bilder och filmer som bryter av monologen. Kontrollera därför vid bokning att konferensanläggningen har nödvändig teknisk utrustning. 

Lokalerna påverkar också

Det är viktigt att använda sig av lokaler med bra ventilation för att undvika trötthet, huvudvärk samt svårigheter att fokusera. Det ska även finnas plats till samtliga deltagare där alla har bra sikt mot den som håller föredrag samt mot skärmar (eller dylikt) som visar information. För många kan även inredningen ha stor påverkan på kreativiteten. En blek lokal utan fönster och ingen annan inredning än det absolut nödvändigaste blir lätt tråkig och oinspirerande.

Konferenser i städer är mer lättillgängliga

Att hålla konferensen i en stad eller åtminstone en tätort gör det enklare för deltagare att ta sig till och från platsen med kollektivtrafik, vilket dessutom är det bästa för miljön. Folk Mat & Möten är en konferensanläggning som inriktar sig på kreativa möten och konferenser i centrala Malmö.

Folk Mat & Möten erbjuder nyrenoverade och smakfullt inredda lokaler med målet att uppmuntra till kreativitet. De har har salar som tar allt från 6-200 personer och det finns tillgång till den senaste tekniken. Mer information och kontaktuppgifter finner du på konferensmalmö.nu.

Fler nyheter