Akuttandvård i Odenplan – bara runt hörnet

17 mars 2022 Lily Hansen

editorial

En akuttandläkare kallar sig inte för akuttandläkare utan anledning. Akuttandläkaren kallar sig för akuttandläkare för att hen är redo att rycka in akut och laga dina tänder. Oavsett anledning. Det är en trygghet som du kan sova lugnt med om nätterna. Åtminstone om du bor i Stockholm och ännu hellre på Odenplan. Det finns nämligen tillgång till Akuttandvård i Odenplan om du en dag skulle behöva gå till tandläkaren med väldigt kort varsel.

Anledningen till varför du behöver uppsöka en tandläkare akut kan dock variera. Ibland handlar det om väldigt plötslig tandvärk som uppstår från ingenstans. Till exempel om du har halkat på en isfläck och slagit ut framtänderna mot trottoarkanten. Eller så har du under en lång tid haft ont i en tand, men en dag kommer det till den punkten att smärtan helt enkelt har blivit ohållbar. Även det är skäl för att besöka en akuttlandläkare. Och kanske då en som finns på Odenplan.

 

Akuttandvård odenplan

 

Tandvård när nöden kräver det

Det är som sagt en trygghet att veta att kliniken finns i närheten. Det är liksom bättre att ha en akuttandläkare i krokarna och inte behöva den, än att behöva en akuttandläkare men inte ha tillgång till en. Kanske är detta till och med en anledning att flytta till just Odenplan. Eftersom det verkligen kan konstaterats att det där verkar finnas tandläkare som är beredda att hjälpa dig med tandvärk när nöden som mest kräver det.

Om olyckan väl är framme vet du alltså vart du ska vända dig. Oavsett om det handlar om utslagna framtänder eller visdomständer som måste dras ut. När det väl är akut, då är det akut. Då håller det inte att vänta till nästa dag. Som sagt, akuttandläkare kallas för vad det är för att det är meningen att hjälpen ska kunna levereras utan att du behöver vänta.

Fler nyheter